fbpx

Antwerpen. De stad waar ik geboren ben, gestudeerd heb, woon en waar ik van hou. Waar ik mee een stadmaker wil zijn, terug meer warmte wil brengen in het beleid. Antwerpen, een wereldstad op mensenmaat.

Hier maak ik mee werk van in de districtsraad van Antwerpen, maar ook vanuit het Vlaams Parlement volg ik Antwerpse dossiers nauwgezet op.

Antwerpen vanuit het Vlaams parlement

Een van de belangrijkste dossiers die ik zo opvolg, is het Toekomstverbond en Oosterweel. Dit is niet enkel het grootste infrastructuur-, maar ook leefbaarheidsproject dat Vlaanderen en Antwerpen ooit gekend hebben. Daarnaast nam ik ook initiatieven rond verkeersveiligheid. Zowel voor de automobilist als de zwakke weggebruiker. Verder is het van groot belang dat de Schelde makkelijk gekruist kan worden, zowel via de aanwezige voetgangers- en fietserstunnel als via de veerboot.

Antwerpen noemt zich een tramstad, maar hier is nog veel werk aan de winkel om het openbaar vervoer zowel goed werkend als toegankelijk te maken. Een andere invulling voor de luchthaven van Deurne kan onze stad ook veel opleveren.

Vanuit de commissie cultuur, jeugd, sport en media probeer ik ons rijke culturele veld en het jeugdbewegingenlandschap (die beide zeer sterk staan in Antwerpen) te versterken.

Een onthard Antwerpen

Zowel letterlijk (minder beton, meer groene ruimte) als figuurlijk (minder hard voor en over de mensen, meer verzoening en verbinding tussen alle Antwerpenaren

 • Letterlijke ontharding
  • op 300 meter van elke deur moet er een klein buurtparkje komen
  • Op elke 1000 meter een groter stadspark
  • Via subsidies ondersteunen we groendaken en –gevels
 • Figuurlijke ontharding: meer warmte in onze stad
  • Op een verbindende manier aan politiek doen en over mensen praten
  • Het samenbrengen van de verschillende gemeenschappen in onze stad. Over generaties, religies, etnische afkomst en seksuele oriëntatie heen. Iedereen moet zichzelf kunnen zijn en stralen in onze stad
  • Ruimte (zowel fysiek als psychisch) voor jongeren om jong te zijn.

Een Antwerpen waar iedereen zich thuis voelt

Waar diversiteit een troef is, met aandacht aan alle vormen van discriminatie en de bestrijding ervan. Voor man en vrouwwit en getinthetero of LGBTmobiel en minder mobiel, … .
Een Antwerpen waar elke wijk en district zijn eigen kantjes heeft en kan hebben. Zonder het grotere plaatje van de stedelijke samenleving uit het oog te verliezen.