fbpx

“Voor ons telt elke mens”. Dat zegt de beginselverklaring van cd&v. En dat is waarom ik aan politiek doe. 👊

Alles wat ik in het parlement doe, toets ik aan dat uitgangspunt. Dit vertaal ik binnen elk thema waar ik rond werk. Cultuur? Dat hoort er te zijn voor iedereen. Onze sociaal-culturele verenigingen brengen mensen samen en maken mensen sterker. Gelijke kansen? Iedereen telt. Ongeacht hoe je heet, waar je vandaan komt, van wie je houdt, of waarin je gelooft. Mobiliteit? Het openbaar vervoer moet toegankelijk zijn voor iedereen. Buitenlands beleid? Alles moet de mensenrechtentoets doorstaan. Als politici hebben wij een verantwoordelijkheid – niet enkel voor eigen kiezers en landgenoten, maar ook tegenover wie onderdrukt wordt elders in de wereld.

Ook zo in Antwerpen. De stad waar ik geboren ben, gestudeerd heb, woon en waar ik van hou. Waar ik mee een stadmaker wil zijn, terug meer warmte wil brengen in het beleid. Antwerpen, een wereldstad op mensenmaat.

Maar dat doe ik niet alleen. Dat wil ik samen doen met andere politici – over partijgrenzen heen. En met burgers en burgerbewegingen. Zonder polarisering, wel redelijk. Maar daarom niet minder scherp over de zaken waar ik in geloof. Redelijk scherp.