fbpx

In de politiek zijn de dagen lang, de weken lang, maar de jaren kort.

Aan het einde van deze legislatuur ben ik 7 jaar Vlaams parlementslid. Dat ik dit mandaat heb mogen vervullen beschouw ik als een grote eer. Het was een taak die ik met verantwoordelijkheidszin en volgens de drijfveer ‘voor ons telt elke mens’ heb proberen uitvoeren.

Ik ben mijn partij en de vele mensen erin enorm dankbaar voor alle kansen. Zeker ook de kans om in oktober lijsttrekker te zijn bij de gemeenteraadsverkiezingen in de stad Antwerpen. De uitdagingen in de stad zijn groot, dagelijks zie ik dat christendemocraten nodig zijn om het verschil te maken in het stadsbestuur. Vanuit respect voor de Antwerpenaren.

De voorbije jaren, ook lang voor mijn mandaat in het parlement, heb ik politiek boven alles geplaatst. En hier veel voor opgegeven. Daar vraag ik geen sympathie voor, dat was een eigen keuze en vanuit een drijfveer om zaken te proberen veranderen.

Cd&v provincie Antwerpen heeft de modellijsten voor de parlementsverkiezingen van juni bekendgemaakt. Ik heb bedankt voor de plaats van lijstduwer op deze Vlaamse modellijst. Mits een andere puzzel, had ik de lijstduwersplek wel opgenomen. Die boodschap heb ik maanden geleden al aan mijn partij gegeven: ik vind het belangrijk om een sterke vertegenwoordiging in het Vlaams Parlement voor cd&v vanuit de stad Antwerpen te hebben. Als we daarmee iemand nieuw kunnen lanceren, wil ik die lijst met veel plezier steunen als lijstduwer en zelf focussen op de uitdagingen in Antwerpen op niveau van de gemeenteraad. Ik heb zelf verschillende gesprekken gevoerd met potentiële Antwerpse kandidaten voor die verkiesbare plaats voor het parlement.

Die zekere vertegenwoordiging vanuit de stad Antwerpen vind ik niet terug in de modellijsten. Daarmee wil ik geen afbreuk doen aan de kwaliteiten van de mensen die nu wel op de modellijst staan. “Uw partij is er toch vooral voor het platteland, niet voor de stad?” is de vraag die ik het vaakst moet proberen te weerleggen. Met deze lijsten kan ik deze vraag echter niet geloofwaardig ontkennen. Vanuit die vaststelling, geloof ik niet dat ik nog vol overtuiging de gemeenteraadslijst in Antwerpen kan trekken. Ik stel deze positie dan ook terug ter beschikking van de partij.

Dat doe ik met een wrang gevoel. Want we hebben in de stad een goed team klaarstaan, dat we nog verder aan het uitbreiden zijn, om mee een verschil te maken en te wegen op het beleid. Ik geloof in het project dat we met cd&v Antwerpen aan het vormgeven zijn. Ik wens hen dan ook veel succes, en wil achter de schermen nog een steentje bijdragen. Want cd&v in Antwerpen is nodig.

In de politiek zijn de dagen lang, de weken lang, maar de jaren kort. De 7 voorbije jaren zijn voorbijgevlogen. Ik kijk hier alleen maar positief en dankbaar op terug. Maar nu is het tijd voor iets anders. Welke richting ik professioneel uitga, weet ik nog niet. Maar dat ik privé terug meer tijd kan maken voor wat ik belangrijk vind – mijn familie, dichte vrienden, een relatie waarin ik aanwezig kan zijn – niet alleen fysiek maar ook mentaal, dat staat vast.

Orry


Orry Van de Wauwer

Vlaams volksvertegenwoordiger en Senator voor CD&V. Actief in de domeinen Cultuur, Jeugd, Gelijke Kansen, Diversiteit & Stedenbeleid, Radicalisering, Mobiliteit, Buitenlands beleid & Mensenrechten. Alternate member van het parlement van de NAVO en OVSE.

0 reacties

Een reactie achterlaten

Avatar plaatshouder

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *