fbpx

Wij nodigen je uit op een Oranje Trefpunt Mediawijsheid, op maandag 27 november 2023 in de Peperfabriek in Antwerpen.

Na een gratis theatermonoloog door actrice Simone Milsdochter, gaan verschillende panelleden met elkaar in gesprek over mediawijsheid: hoe kunnen we jongeren weerbaar maken tegen cyberpesten? Hoe kunnen scholen en ouders jongeren mediawijs maken? Hoe herken je fake news en hoe bestrijd je dit? 

Panelleden:

  • Benjamin Dalle, Vlaams minister van Jeugd en Media
  • Amir Bachrouri, voorzitter van de Vlaamse Jeugdraad
  • Professor Kristin Van Damme, onderzoeker aan de UGent
  • Moderatie door Thalia Ndabagobetse (host op de jongerenzender Radio Stad)

Laat je vooraf inspireren door de theatermonoloog “FEKTSJEK” van Simone Milsdochter:

  • Wij absorberen nieuws en informatie niet alleen uit de geijkte ‘betrouwbare’ bronnen zoals de krant, wetenschappelijke tijdschriften en de publieke omroep. Nee, nieuwe media bestoken ons. Blogs, digitale kanalen, sociale media gooien om het even wat op papier, online en in de ether om onze aandacht te trekken. Hoe kunnen we in deze jungle vol berichtgevingen nog weten wat waar is en wat vals?
  • fektjek is een coproductie tussen TAZ, KNACK en Milsdochter. Ze spannen samen en leggen de vinger aan de pols van de actualiteit. Het resultaat is een urgent en verhelderend discours dat zich beweegt in het spanningsveld tussen feiten en fictie. Factchecking blijkt cruciaal. Twijfel en intellectuele nederigheid wenselijk.

Gelieve vooraf in te schrijven via deze link.

Locatie: De Peperfabriek, Breughelstraat 31-33, 2018 Antwerpen.

Tijdstip:

  • 18:45u deuren open
  • 19u start theatermonoloog FEKTSJEK
  • 20u start panelgesprek
  • 21:30u drankjes in de bar

Parallel aan het panelgesprek rond Mediawijsheid gaat er ook een panelgesprek door over lokaal/stedelijk cultuurbeleid en cultureel ondernemerschap met panelleden Orry Van de Wauwer (Vlaams parlementslid in de commissie Cultuur en Antwerps cd&v-lijsttrekker), Simone Milsdochter (theatermaakster), vertegenwoordigers uit de cultuursector via het Antwerps KunstenOverleg en cultuurstudenten; moderatie door Annelies Thoelen (voormalig docent cultureel ondernemerschap UAntwerpen en Antwerps districtsraadslid).


Orry Van de Wauwer    
Benjamin Dalle
Vlaams parlementslid in de commissie Cultuur & MediaVlaams Minister van Brussel, Jeugd, Media en Armoedebestrijding

Orry Van de Wauwer

Vlaams volksvertegenwoordiger en Senator voor CD&V. Actief in de domeinen Cultuur, Jeugd, Gelijke Kansen, Diversiteit & Stedenbeleid, Radicalisering, Mobiliteit, Buitenlands beleid & Mensenrechten. Alternate member van het parlement van de NAVO en OVSE.

0 reacties

Een reactie achterlaten

Avatar plaatshouder

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *