fbpx

Wij nodigen je uit op een Oranje Trefpunt Cultuur, op maandag 27 november 2023 in de Peperfabriek in Antwerpen.

Na een gratis theatermonoloog door actrice Simone Milsdochter, gaan verschillende panelleden met elkaar in gesprek over lokaal cultuurbeleid en cultureel ondernemerschap.

Panelleden:

  • Simone Milsdochter, theatermaker
  • Orry Van de Wauwer, Vlaams Parlementslid in de commissie Cultuur en lijsttrekker cd&v Antwerpen
  • Een woordvoerder van het Antwerps KunstenOverleg (de belangenbehartiger voor het Antwerpse cultuurveld) en een woordvoerder van cultuurstudenten
  • Moderatie door Annelies Thoelen (docent cultureel ondernemerschap UHasselt, Antwerps districtsraadslid)

Theatermonoloog “FEKTSJEK” door Simone Milsdochter:

  • Wij absorberen nieuws en informatie niet alleen uit de geijkte ‘betrouwbare’ bronnen zoals de krant, wetenschappelijke tijdschriften en de publieke omroep. Nee, nieuwe media bestoken ons. Blogs, digitale kanalen, sociale media gooien om het even wat op papier, online en in de ether om onze aandacht te trekken. Hoe kunnen we in deze jungle vol berichtgevingen nog weten wat waar is en wat vals?
  • fektjek is een coproductie tussen TAZ, KNACK en Milsdochter. Ze spannen samen en leggen de vinger aan de pols van de actualiteit. Het resultaat is een urgent en verhelderend discours dat zich beweegt in het spanningsveld tussen feiten en fictie. Factchecking blijkt cruciaal. Twijfel en intellectuele nederigheid wenselijk.

Gelieve vooraf in te schrijven via deze link.

Locatie: De Peperfabriek, Breughelstraat 31-33, 2018 Antwerpen.

Tijdstip:

  • 18:45u deuren open
  • 19u start theatermonoloog FEKTSJEK
  • 20u start panelgesprek
  • 21:30u drankjes in de bar

Parallel aan het panelgesprek rond Cultuur gaat er ook een panelgesprek door over Mediawijsheid bij jongeren met panelleden Benjamin Dalle (minister van Jeugd en Media), Amir Bachrouri (voorzitter Vlaamse Jeugdraad), professor Kristin Van Damme (UGent) en Thalia Ndabagobetse (Radio Stad). Hoe kunnen jongeren zich weerbaar maken tegen cyberpesten op sociale media? Hoe kunnen scholen jongeren mediawijs maken? Hoe fake news herkennen en hiermee omgaan?


Orry Van de Wauwer

Vlaams volksvertegenwoordiger en Senator voor CD&V. Actief in de domeinen Cultuur, Jeugd, Gelijke Kansen, Diversiteit & Stedenbeleid, Radicalisering, Mobiliteit, Buitenlands beleid & Mensenrechten. Alternate member van het parlement van de NAVO en OVSE.

0 reacties

Een reactie achterlaten

Avatar plaatshouder

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *