fbpx

Onze samenleving evolueert voortdurend. De zekerheden van vandaag zijn de vraagstukken van morgen, en de dogma’s van gisteren zijn zaken waar we vandaag heel wat kritischer naar kijken. Wie honderd jaar geleden had gezegd dat vrouwen volledig stemrecht zouden mogen genieten en dat het homohuwelijk wettelijk toegestaan zou moeten worden, zou wellicht door velen als ontaarde revolutionaire denker gezien worden.   Intussen weten we – althans op dat vlak – gelukkig wel beter. Maar toch worden we nog steeds geconfronteerd met spanningsvelden tussen de ‘klassieke’ denkwijzen en de hedendaagse realiteit, waarbij het Vaticaan regelmatig blijft vasthouden aan een conservatieve visie. 

Daarom organiseer ik samen met Brussels parlementslid Bianca Debaets op woensdag 26 mei een online gespreksavond met Monseigneur Johan Bonny, om samen met hem te kijken naar een van die concrete vraagstukken waarop niet iedereen hetzelfde antwoord kan of wil geven.

Hoe moet de Kerk omgaan met homoseksualiteit? Hoe kan onze westerse kijk op homoseksualiteit en het homohuwelijk verenigd worden met de visie van de Kerk? En hoe kunnen we die spanningen tussen de leer en de praktijk verhelpen?

Ga in gesprek met Monseigneur Bonny!

Inschrijven kan hier.

Lees hier mijn eerdere opiniestuk voor KNACK n.a.v. de tekst van de Congregatie over het homohuwelijk: De keuze van de Kerk: mensen aantrekken of afstoten?

Naar aanleiding van IDAHOT, de internationale dag tegen homo- en transfobie, ondertekenden 5 politieke fracties in het Vlaams parlement en religieuze leiders (waaronder bisschop Bonny) een charter over LGBT-discriminatie.


Orry Van de Wauwer

Vlaams volksvertegenwoordiger en Senator voor CD&V. Actief in de domeinen Cultuur, Jeugd, Gelijke Kansen, Diversiteit & Stedenbeleid, Radicalisering, Mobiliteit, Buitenlands beleid & Mensenrechten. Alternate member van het parlement van de NAVO en OVSE.

0 reacties

Een reactie achterlaten

Avatar plaatshouder

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *