Evaluatie culturele activiteitenpremie

De Vlaamse regering voorziet verschillende steunmaatregelen voor de cultuursector. Een hiervan is de culturele activiteitenpremie, waarvoor 35 miljoen euro (restmiddelen uit het Noodfdonds Cultuur) beschikbaar was. Al wie professioneel actief is in de cultuursector, kon hier op een laagdrempelige manier een aanvraag voor indienen. Deze werden volgens het principe “first come, first served” behandeld.

CD&V-parlementslid Orry Van de Wauwer heeft altijd bedenkingen geuit tegen dit subsidie-instrument. In de analyse van de ingediende en goedgekeurde aanvragen, ziet Van de Wauwer deze bedenkingen bevestigd. Hij vraagt om een grondige analyse van de culturele activiteitenpremie én het Noodfonds. De krant De Morgen bracht er alvast een artikel over. Samen met zijn collega Karin Brouwers vraagt hij ook om een nieuw Kunstenfonds op te richten.

Wil je weten waarom Orry cultuur en socio-culturele organisaties belangrijk vindt? Kijk hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *