fbpx

De Vlaamse regering luistert naar de noodkreet die sinds de uitbraak van het coronavirus klinkt vanuit de Vlaamse cultuur-, jeugd- en mediasector. Na een overleg met de betrokken sectoren hebben minister-president en minister van Cultuur Jan Jambon en minister van Jeugd en Media Benjamin Dalle afgesproken de situatie goed in kaart te brengen. Ook zullen ze kijken waar er eventueel bijkomende steunmaatregelen nodig zijn. Dat meldt het kabinet van minister-president Jambon aan Belga.

De impact van het coronavirus op de cultuur– en jeugdsector is enorm. Musea en cultuurhuizen moesten de deuren sluiten, organisatoren annuleerden massaal voorstellingen en concerten. Jeugdverenigingen schrapten paaskampen en zomerfestivals zitten met de handen in het haar. De economische impact is groot en vanuit de cult uursector klinkt de vraag naar een speciaal noodfonds.

Steun Vlaamse overheid door Coronacrisis

Minister-president Jan Jambon en minister van Jeugd en Media Benjamin Dalle hebben daarom vrijdag een online-overleg georganiseerd. Hierop waren vertegenwoordigers van de cultuur-, jeugd- en mediasector aanwezig. Op dat overleg is afgesproken dat de verschillende sectororganisaties de gevolgen van de coronacrisis (zowel financiële als andere gevolgen) in kaart zullen brengen.

Minister-president Jambon en minister Dalle willen de financiële impact van de coronacrisis nauwgezet opvolgen en willen “waar nodig de genomen compenserende maatregelen verfijnen”. De Vlaamse regering gaat ook verder in overleg met de federale regering over kwesties zoals de tijdelijke werkloosheid, RSZ-bijdragen, tax shelter, … . Verder laat het kabinet van Jambon weten “of en welke bijkomende maatregelen nog genomen moeten worden“,

Het is ook de bedoeling om het overleg met de sectororganisaties te herhalen.

Jambon en Dalle danken ook de cultuur- en jeugdorganisaties voor hun inspanningen van de voorbije dagen en weken. “De initiatieven die de sectoren afgelopen dagen namen om het leed te verzachten, werden op lof onthaald. Meer dan ooit wijst het op het belang van cultuur, jeugd en media voor ons welzijn en ons welbevinden. Eens de crisis voorbij is, moeten deze sectoren weer floreren als tevoren”, klinkt het.

Bron: Belga

Flickr foto

Orry Van de Wauwer

Vlaams volksvertegenwoordiger en Senator voor CD&V. Actief in de domeinen Cultuur, Jeugd, Gelijke Kansen, Diversiteit & Stedenbeleid, Radicalisering, Mobiliteit, Buitenlands beleid & Mensenrechten. Alternate member van het parlement van de NAVO en OVSE.

0 reacties

Een reactie achterlaten

Avatar plaatshouder

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *