fbpx

Vlaams minister van Brussel, Jeugd en Media, Benjamin Dalle, bezocht samen met Vlaams parlementslid en Antwerpenaar Orry Van de Wauwer Betonne Jeugd. Een thuisbasis voor maatschappelijk kwetsbare jongeren in Antwerpen. “Ik ben onder de indruk van dit project, dat vooral kinderen en jongeren centraal stelt”, zegt Dalle.

Betonne Jeugd, in hartje Antwerpen, biedt een tweede thuis aan jongeren die het nodig hebben. De jeugdwerking richt zich vooral op kansarme jongeren, maar ook op jongeren die geen aansluiting vinden in de maatschappij.

“Niets moet hier, alles mag”, zegt Benjamin Dalle. “Dat is zo mooi aan deze jeugdwerking. Je voelt gewoon de aangename, warme sfeer. De jongeren komen hier echt thuis.”

Kinderen in armoede: Betonne Jeugd

In Vlaanderen groeit ongeveer 1 op de 8 kinderen op in armoede. Maar in grote steden, zoals bijvoorbeeld in Antwerpen, blijkt dat nog een grotere uitdaging te zijn. Vlaams parlementslid Orry Van de Wauwer vindt het belangrijk dat dit soort van jeugdwerkingen bestaan. “Het is en blijft belangrijk dat we vanuit Vlaanderen initiatieven als deze subsidiëren en ondersteunen“, aldus Van de Wauwer. “Zo kunnen zij hun werking verder uitbouwen.”

CD&V in Antwerpen

Naast minister Dalle en volksvertegenwoordiger Van de Wauwer namen ook Antwerps JONGCD&V-voorzitter Pieter De Cock, voorzitter van CD&V district Antwerpen Maarten Jans en Antwerps CD&V-districtsraadslid Annelies Thoelen deel aan het bezoek. “Als partij vinden we het belangrijk om iets te betekenen voor alle Antwerpenaren. Dit doen we niet enkel met ons werk in de gemeente- en districtsraad. Ook onze nationale mandatarissen kunnen veel voor onze stad betekenen”, concludeert Pieter De Cock.

Videoverslag bezoek bij Betonne Jeugd

Lees hier meer over jeugdinitiatieven van Orry.


Orry Van de Wauwer

Vlaams volksvertegenwoordiger en Senator voor CD&V. Actief in de domeinen Cultuur, Jeugd, Gelijke Kansen, Diversiteit & Stedenbeleid, Radicalisering, Mobiliteit, Buitenlands beleid & Mensenrechten. Alternate member van het parlement van de NAVO en OVSE.

0 reacties

Een reactie achterlaten

Avatar plaatshouder

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *