fbpx

Vlaams minister van Brussel, Jeugd en Media, Benjamin Dalle, ondersteunt 15 experimentele jeugdprojecten met een extra investering. Samen zijn de projectsubsidies goed voor meer dan 650.000 euro aan investeringen in de jeugdsector. De verschillende projecten willen jongeren versterken en begeleiden vanuit de eigen leefwereld en interesses.

We moeten durven innovatief zijn: in het skatepark, op een hackaton of op de theaterplanken… in een steeds sneller veranderende wereld is het belangrijk om projecten te organiseren die dicht bij jongeren staan,” aldus Dalle.

Buiten de lijntjes kleuren

De gekozen experimentele projecten zijn vernieuwend voor ons Vlaams en Brussels jeugdwerk. “Jongeren groeien op in een steeds sneller veranderende wereld,” aldus Dalle. “Het Vlaamse en Brusselse jeugdwerk is het best geplaatst om jongeren daarin te begeleiden en te versterken. Met deze extra investering in projectsubsidies willen we vernieuwende projecten een stimulans geven.

De projecten vertrekken vanuit de leefwereld van de jongeren, bijvoorbeeld via gaming, skateboarden en online media. Veel projecten zetten in op creativiteit: het koppelen van wiskunde aan beeldende kunst, het maken van theater om bepaalde thema’s bespreekbaar te maken of nog: glasblazen om te leren in team werken.

 “De jeugdprojecten kleuren buiten de lijntjes,” aldus Dalle “Maar de context waarin jongeren opgroeien vraagt nu eenmaal om creativiteit. Ik ben blij dat we hier als Vlaamse Regering ondersteuning kunnen bieden.

Antwerpse projecten

Ook enkele Antwerpse organisaties krijgen extra projectsteun. Vlaams parlementslid Orry Van de Wauwer (CD&V) is tevreden met de keuze voor de Antwerpse projecten. “Betonne Jeugd levert al jaren enorm waardevol werk voor jonge dank- en thuislozen. Niet door enkel te kijken naar de hulpvraag, maar door deze jongeren ook de ruimte te bieden om ‘jong’ te zijn.” Ook Sering vzw uit Borgerhout,  dat kinderen spelenderwijs en op een creatieve manier de natuur laat herontdekken, krijgt projectsubsidies.

Verder krijgt het Antwerpse journalistieke jongerenplatform Stampmedia extra middelen van minister Dalle. “Stampmedia brengt jongeren al jaren mediawijsheid bij en schenkt ze aandacht aan jongeren die het minst gehoord worden. Met deze extra middelen kan Stampmedia haar werking uitbreiden door de ondergrens in leeftijd van 16 naar 13 jaar te verlagen”, licht Van de Wauwer toe.

Met de keuze voor deze projecten, laten minister Dalle en CD&V zien dat wij ook bijzondere aandacht te hebben voor de jongeren in onze steden”, besluit Van de Wauwer.

Hier kan je alle geselecteerde projecten terugvinden.

Wil je weten waarom Orry jeugdthema’s belangrijk vindt? Kijk hier.


Orry Van de Wauwer

Vlaams volksvertegenwoordiger en Senator voor CD&V. Actief in de domeinen Cultuur, Jeugd, Gelijke Kansen, Diversiteit & Stedenbeleid, Radicalisering, Mobiliteit, Buitenlands beleid & Mensenrechten. Alternate member van het parlement van de NAVO en OVSE.

0 reacties

Een reactie achterlaten

Avatar plaatshouder

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *