fbpx

Vacature communicatiespecialist bij Vlaams parlementslid Orry Van de Wauwer – deeltijdse opdracht met goede verloning

Functieomschrijving

Als communicatiespecialist werk je een brede communicatiestrategie uit: personal branding, profilering, hoe het parlementslid en zijn parlementair werk in de markt zetten. Deze strategie moet vervolgens operationeel worden vertaald via alle mogelijke communicatiekanalen.

Creatief kunnen werken en behendig zijn met sociale media & online performance tools zijn van primair belang, en je beschikt ook over een basiskennis van content creator programma’s  (visueel en audiovisueel) .

Voor de vertaling van politiek werk en beleidsvoorstellen naar communicatie-opportuniteiten, kan je mee beroep doen op een politiek medewerker, woordvoerder, team van inhoudelijke adviseurs en het parlementslid zelf.

Omschrijving organisatie

Vacature als parlementair medewerker – communicatiespecialist van Vlaams volksvertegenwoordiger en Senator Orry Van de Wauwer (CD&V). Orry Van de Wauwer is verkozen voor de kieskring Antwerpen en voornamelijk actief in de domeinen Cultuur & Jeugd; Gelijke Kansen, LGBTI & Diversiteit; Buitenland (focus mensenrechten en NAVO), en niches binnen het domein Mobiliteit.

Jouw profiel, achtergrond & opdrachten

 • Als communicatiespecialist is kennis van actuele communicatiestrategieën het belangrijkst
 • Een diploma of een opleiding in afronding binnen communicatie (communicatiemanagement, digitale communicatie,…) zijn pluspunten, maar potentieel en visie zijn belangrijker dan professionele werkervaring of diploma
 • Door de deeltijdse opdracht is deze functie perfect te combineren met zelfstandige activiteiten, freelance werk, een andere deeltijdse opdracht of studies
 • Je weet hoe een strategisch communicatieplan, met aandacht voor personal branding, aan te pakken
 • Je bent zeer vertrouwd met de nieuwste trends in sociale media & online performance en wil je hier ook verder in verdiepen
 • Een basis aan grafische skills (visueel en audiovisueel) zijn optioneel maar zeker een pluspunt
 • Je hebt kennis van de nodige programma’s die je bijstaan in de uitwerking en uitrol van een communicatiestrategie (content management systemen, Google Analytics, SEO, sociale media toepassingen, Adobe,…)
 • Een vlotte pen is ook een pluspunt
 • Je kan zowel zelfstandig als in team werken en hebt oog voor communicatie-opportuniteiten
 • Je werkt mee aan marketingacties en events
 • Betrokkenheid bij de politieke partij CD&V is niet nodig, maar een negatieve houding tegenover CD&V ligt uiteraard moeilijk. Actieve betrokkenheid bij andere politieke partijen kan uiteraard niet gezien de vertrouwelijkheid van de opdrachten
 • Je hebt een positieve houding tegenover diversiteit in al haar facetten

Werkplek en praktische zaken

 • Werkplek is hoofdzakelijk het Vlaams Parlement, Leuvenseweg 86 Brussel.
 • Er kan ook van thuis uit gewerkt worden in onderling afspraak en flexibiliteit.
 • De job vereist ook flexibiliteit in tijdstippen en werklocaties, denk maar aan werkbezoeken, voornamelijk in de regio Antwerpen. Ook hier geldt wederzijdse flexibiliteit.
 • Het gaat om een deeltijdse opdracht (40%), aan een aantrekkelijk loon. De opdracht is dus perfect combineerbaar met het afronden van studies, zelfstandige activiteiten of andere deeltijdse opdrachten.
 • Andere voordelen: uitgebreid verzekeringspakket incl. hospitalisatie, betaling woon-werkverkeer met het openbaar vervoer, laptop, maandelijkse tegemoetkoming in telefoonkosten, toegang tot dienstverlening in het Vlaams parlement (fitness, bibliotheek, restaurant,…), team met jonge collega’s,…

Aanwervingsprocedure

Geïnteresseerden kunnen een CV en motivatie (schriftelijk, visueel of audiovisueel) bezorgen via orry.vandewauwer@vlaamsparlement.be voor 9 mei 2022. Na screening en selectie vinden er nog een opdracht en gesprek plaats. Ingang van opdracht zo snel mogelijk.

De volksvertegenwoordiger en de CD&V-fractie dulden geen discriminatie – gender, etniciteit, handicap, seksuele oriëntatie, leeftijd,… – tijdens  de aanwervingsprocedure of op de werkvloer.

Contactpersoon & meer info

Interesse of bijkomende vragen? Contacteer Vlaams volksvertegenwoordiger Orry Van de Wauwer via orry.vandewauwer@vlaamsparlement.be.

Overzicht van het parlementaire werk van Orry Van de Wauwer: www.orry.be en https://www.vlaamsparlement.be/vlaamse-volksvertegenwoordigers/orry-van-de-wauwer#parlementair

Categorieën: Vlaams Parlement

Orry Van de Wauwer

Vlaams volksvertegenwoordiger en Senator voor CD&V. Actief in de domeinen Cultuur, Jeugd, Gelijke Kansen, Diversiteit & Stedenbeleid, Radicalisering, Mobiliteit, Buitenlands beleid & Mensenrechten. Alternate member van het parlement van de NAVO en OVSE.

0 reacties

Een reactie achterlaten

Avatar plaatshouder

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *