fbpx

Eerder dit jaar liet De Lijn in een antwoord op een vraag van parlementslid Orry Van de Wauwer (CD&V) weten dat er sprake was van een serieus tekort aan personeel. Alleen al in 2019 moesten er meer dan 600 nieuwe chauffeurs aangeworven worden. Technici en ander personeel is hierin niet meegerekend. Hierover ondervroeg Orry ook minister Weyts in februari. Ondertussen blijk De Lijn hier in geslaagd. Er werden meer dan 600 chauffeurs aangeworven. Op plaatsen waar de dienstverlening werd aangepast omwille van een capaciteitstekort, wordt deze in januari terug genormaliseerd.

Chauffeurs blijven aanwerven

Van vandaag op morgen zal dat dus niet voelbaar zijn in de dienstverlening maar na de kerstvakantie hoopt De Lijn de normale dienstregeling opnieuw te kunnen hervatten. “Daarna stopt het niet”, zegt woordvoerder Ine Pieters. “Ook in 2020 moeten wij heel wat nieuw personeel aanwerven omdat veel chauffeurs de pensioenleeftijd bereiken. Zowel technici als chauffeurs zijn heel welkom.” 

Intussen maakte het bedrijf volop werk van rekrutering, zegt Filip Claes, de personeelsdirecteur van De Lijn, in “De inspecteur” op Radio 2. “Wij hebben verschillende jobdagen en mediacampagnes gehouden. Daar zijn bijzonder veel kandidaten op afgekomen. Wij hebben intussen al meer dan 600 chauffeurs aangetrokken.” Daarmee heeft De Lijn zijn oorspronkelijke ambitie om zeker 570 nieuwe chauffeurs aan te werven ruimschoots waargemaakt.

De nieuwe aanwervingen zullen er op termijn voor zorgen dat de dienstregeling weer normaal zal kunnen verlopen. Claes schat dat dat in de loop van januari het geval zal zijn. Of er dan een “sorrypas” komt voor de gedupeerde reizigers, zoals de NMBS eerder al eens had voorzien? “Daarover zijn we in overleg met de ombudsman”, aldus nog Claes.

Wil je meer weten over initiatieven van Orry rond mobiliteit? Kijk hier.


0 reacties

Een reactie achterlaten

Avatar plaatshouder

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *