fbpx

Iedere laatste woensdag van april is het de Internationale Dag van de Blindengeleidehond. Blindengeleidehonden maken het leven van blinden oneindig veel simpeler en productiever, en daarvoor mogen we die dieren best eens bedanken.

Om deze redenen nodigden we op 24 april 2019 de Antwerpse Hondenboot vzw uit voor een bezoekje aan het Vlaams parlement. De Antwerpse Hondenboot is een opleidingscentrum voor blindengeleidehonden in het hartje van Antwerpen. Vrijwilligers geven hier het beste van zichzelf om andere mensen te helpen.

Het bezoek aan het parlement vroegen we om meerdere redenen. Eerst en vooral om de mensen die zich inzetten eens in de bloemetjes te zetten. Een welgemeende dank u is op zijn plaats. Ik nam in de plenaire vergadering dan ook de gelegenheid om dit te vermelden.

Maar daarnaast wilden we dit bezoek ook aangrijpen om iets bij te leren. Wat kan er beter voor slechtzienden en blinden. Welke struikelblokken worden er nog ervaren? Zijn er elementen die de opleiding van de blindengeleidehonden van blindengeleidehonden bemoeilijken? Samengevat: wat kan er beleidsmatig beter en wat heeft meer aandacht nodig?

Daarnaast is het ook belangrijk om de voorbeeldfunctie van de overheidsgebouwen in de verf te zetten. Als wij als politici verwachten dat openbare gebouwen in orde zijn voor mensen met een verminderde mobiliteit, moet onze eigen thuisbasis ook in orde zijn. Deze proef gaf enkele opmerkingen, die ook haarfijn doorgegeven worden. Want uiteindelijk is onze overheid pas echt toegankelijk, als het toegankelijk is voor iedereen!

Wil je weten welke thema’s Orry behartigt van uit het Vlaams parlement? Kijk hier.


0 reacties

Een reactie achterlaten

Avatar plaatshouder

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *