Partners Forum 2018: hernieuwde mondiale verbintenissen voor de gezondheid van moeders, pasgeborenen en kinderen in New Delhi

In december bracht het Partners Forum 2018 1200 partners bijeen in New Delhi die betrokken zijn bij de Every Woman Every Child (EWEC)-movement en de Global Stratey van de Verenigde Naties voor de Gezondheid van Vrouwen, Kinderen en Adolescenten.

Het Partners Forum 2018 gaat uit van het Partnership for Maternal, Newborn & Child Health (PMNCH). Het PMNCH is een alliantie van meer dan 1000 organisaties in 192 landen uit de gemeenschap van seksuele, reproductieve, maternale, pasgeboren, kind- en adolescentengezondheid. Het doel van het Forum bestond erin om acties over verschillende sectoren heen te stimuleren en kennis en ervaring tussen verschillende landen en gezondheidssectoren te delen. Dit gebeurde door zowel academici, ministers en parlementsleden, vrouwenbewegingen, jongeren en vertegenwoordigers uit het bedrijfsleven wereldwijd bijeen te brengen. De stemmen van vrouwen, kinderen en adolescenten stonden ​​centraal.

Het Forum, dat plaatsvond op 12 en 13 december, sloot af met nieuwe toezeggingen om de uitdagingen met betrekking tot de gezondheid van moeders, pasgeborenen en kinderen wereldwijd aan te pakken. De Indiase premier Shri Narendra Modi, die het als gastheer het Forum opende, heeft een investering aangekondigd van $100 miljard in gezondheidsdiensten in 2025.

Orry Van de Wauwer op het Parliamentary Conclave van het Partners Forum 2018

Aanwezigheid België

Als lid van de Belgische ‘parlementariërs voor de Agenda 2030’, nam Vlaams volksvertegenwoordiger Orry Van de Wauwer deel aan het Forum van PMNCH in een delegatie van het European Parliamentary Forum on Population and Development (EPF), bestaande uit 6 parlementsleden uit Europa en Afrika. Aanvullend op het Formum had de delegatie een eigen programma uitgewerkt.

Het bezoek van de delegatie begon met een bezoek ter plaatse aan het Hamdard Institute of Medical Sciences, Research Hospital and Maternal Health Clinic, waar de parlementsleden goede praktijken deelden om de gezondheid van moeders en kinderen in hun respectieve landen te verbeteren. Het Hamhard Institute zet heel sterk in op toegankelijke an betaalbare gezondheidszorg voor (zwangere) vrouwen, baby’s en kinderen. De delegatie heeft ook deelgenomen aan een gezamenlijke sessie van alle parlementsleden wereldwijd die deelnamen aan het Forum om het te hebben over de rol die zij als parlementsleden kunnen spelen bij het waarborgen van verantwoording over de gezondheid van vrouwen, kinderen en adolescenten en het geval van universele dekking van de gezondheid. Orry Van de Wauwer lichtte hier o.a. de werking en opvolging van moeders en pasgeboren baby’s door Kind & Gezin toe.


Het Hamdard Institute of Medical Sciences, Research Hospital and Maternal Health Clinic,  dat sterk inzet op een toegankelijke en betaalbare gezondheidszorg voor (zwangere) vrouwen, baby’s en kinderen.

Met dank aan Sensoa en het European Parliamentary Forum on Population and Development voor de kans om deel te nemen. Meer info over Sensoa Internatioal vind je hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *