fbpx

Komende vrijdag, 22 maart, zal ik om 09.11u opnieuw op het partijsecretariaat van CD&V zijn, boven het metrostation Maalbeek. Dezelfde plek waar 3 jaar geleden de hel begon. Om stil te staan bij de gebeurtenissen van die dag, misschien opnieuw overlevende slachtoffers te ontmoeten aan wie wij drie jaar geleden de eerste hulp toedienden. En bij de mensen die daar gestorven zijn.

De voorbije jaren bracht de VRT mooie programma’s ter herdenking van de aanslagen. Dit jaar wordt in “Factcheckers” getoond hoe en of je de ingrediënten om een bom te maken, zoals die van Maalbeek, kan vinden.

Het is de VRT die als openbare omroep zelf bepaalt wat ze uitzendt, niet de politiek.

Maar hopelijk ziet de VRT zelf in wat de gevaren van deze uitzending zijn, waarin wordt getoond hoe je de bommen zoals bij de aanslagen van 22 maart 2016 in Zaventem en Maalbeek maakt. En niet alleen de gevaren hiervan, maar ook de gevoeligheden en pijn bij de slachtoffers en nabestaanden.

Alle steun voor de oproep van Bianca Debaets, die je hier kan lezen.

Aan De Standaard vertelde ik hoe wij de aanslagen in metrostation Maalbeek van dichtbij hebben meegemaakt.

Aanvulling na de uitzending van “Factcheckers”: de toon van het programma was zeer correct. De
ingrediënten zouden echter volledig onherkenbaar kunnen gemaakt worden. Maar de reportage maakte duidelijk dat het betreffende meldpunt van de politie niet werkte. Dit is vooral erg om vast te stellen door de slachtoffers.

Verslag Terzake over Maalbeek

Wil je weten waarom Orry media belangrijk vindt? Kijk hier.

Categorieën: Cultuur

Orry Van de Wauwer

Vlaams volksvertegenwoordiger en Senator voor CD&V. Actief in de domeinen Cultuur, Jeugd, Gelijke Kansen, Diversiteit & Stedenbeleid, Radicalisering, Mobiliteit, Buitenlands beleid & Mensenrechten. Alternate member van het parlement van de NAVO en OVSE.

0 reacties

Een reactie achterlaten

Avatar plaatshouder

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *