fbpx

Veertig procent van de mensen met een allochtone naam die in Antwerpen informeren naar een huurwoning ervaren discriminatie. Dat blijkt uit een onderzoek van de Vrije Universiteit Brussel (VUB). Antwerps OCMW-voorzitter en schepen van Wonen Fons Duchateau (N-VA) wijst het voorstel om praktijktesten in te voeren af.  De enige manier om iets te doen tegen discriminatie op de Antwerpse huurmarkt, is nochtans in de vorm van praktijktesten.

Orry is een rare naam, maar geen exotische naam. Wanneer ik een woning wil huren, gaat dat prima. Wanneer Soufiane Amro Amrani dat wil doen, heeft hij 40% kans dat hij gediscrimineerd wordt. De praktijk leert dat onze woningmarkt zo in elkaar zit.

Antwerpen is met haar +170 nationaliteiten van inwoners de tweede meest diverse stad ter wereld. Enkel New York heeft meer nationaliteiten, en Amsterdam volgt Antwerpen in dit lijstje. Het is zo’n diverse stad onwaardig dat 4 op 10 ‘allochtonen’ bij de zoektocht naar een huurwoning discriminatie ervaren.

“Discriminatie tolereren we niet op het werk, in het onderwijs, op de woonmarkt, nergens.”

“Discriminatie tolereren we niet op het werk, in het onderwijs, op de woonmarkt, nergens.” Daarom pleiten wij in ons verkiezingsprogramma voor praktijktesten op de woningmarkt. Zoals Kris Peeters ook eerder al #mysterycalls invoerde op de arbeidsmarkt om discriminatie tegen te gaan. Op deze manier krijgt iedereen een gelijke kans, onafhankelijk zijn/haar naam.

Anders kan Antwerpen geen #wereldstadopmensenmaat zijn.

Wil je weten waarom Orry diversiteit & gelijke kansen belangrijk vindt? Kijk hier.


0 reacties

Een reactie achterlaten

Avatar plaatshouder

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *