Discriminatie op de woningmarkt. Praktijktesten, nu!

Orry is een rare naam, maar geen exotische naam. Wanneer ik een woning wil huren, gaat dat prima. Wanneer Soufiane Amro Amrani dat wil doen, heeft hij 40% kans dat hij gediscrimineerd wordt. De praktijk leert dat onze woningmarkt zo in elkaar zit. De enige manier om hier iets aan te doen, is in de vorm van praktijktesten.

Antwerpen is met haar +170 nationaliteiten van inwoners de tweede meest diverse stad ter wereld, na New York en voor Amsterdam. Het is zo’n diverse stad onwaardig dat 4 op 10 ‘allochtonen’ bij de zoektocht naar een huurwoning gediscrimineerd worden.

Daarom pleiten wij in ons verkiezingsprogramma voor praktijktesten op de woningmarkt, zoals Kris Peeters eerder l #mysterycalls invoerde op de arbeidsmarkt om discriminatie tegen te gaan. Op deze manier krijgt iedereen een gelijke kans, onafhankelijk zijn/haar naam.

Anders kan Antwerpen geen #wereldstadopmensenmaat zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *