fbpx

We kunnen er niet omheen, we staan steeds langer stil in het verkeer. De afgelopen twee jaar is de filezwaarte met nog maar eens 20% gestegen. In 2018 stonden we 925.000 uur in de file. 925.000 uren die we op een veel betere manier hadden kunnen invullen. Files brengen heel wat ergernis met zich mee en hebben bovendien een negatieve weerslag op onze economie, onze levenskwaliteit en onze gezondheid. Om vooruit te gaan, moet er meer aandacht gaan naar alternatieven voor de wagen. Er is absoluut een focusverschuiving nodig. Naast initiatieven die CD&V reeds nam, zijn wij op zoek naar jouw fileidee!

Zo trekt CD&V al lang de kaart van alternatieve vervoersmiddelen zoals fietsen (Koning Fiets) en pleiten wij voor een verdubbeling van het budget voor fietsinvesteringen. U wilt dat ook, zo bleek uit de verkeersonveiligheidsenquête van Vias institute. Meer dan 80% van de ondervraagden vindt dat investeren in weginfrastructuur voor fietsers dé oplossing is om files aan te pakken.

Bezorg ons hier jouw fileidee, en vind hier ook terug welke initiatieven CD&V reeds nam voor een vlottere mobiliteit!

Wil je meer weten over initiatieven van Orry rond mobiliteit? Kijk hier.


Orry Van de Wauwer

Vlaams volksvertegenwoordiger en Senator voor CD&V. Actief in de domeinen Cultuur, Jeugd, Gelijke Kansen, Diversiteit & Stedenbeleid, Radicalisering, Mobiliteit, Buitenlands beleid & Mensenrechten. Alternate member van het parlement van de NAVO en OVSE.

0 reacties

Een reactie achterlaten

Avatar plaatshouder

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *